Tuppuraisen matkassa 12.3.2018


Tervehdys! Nimeni on Jani Tuppurainen. Olen työskennellyt RestaKodilla kolmen ja puolen vuoden ajan. Työtehtäväni ovat vuosien varrella kehittyneet eteenpäin aina asennustehtävistä myyntiin ja niin edelleen. Nykyisin toimin asennuspäällikkönä vastaten kahden toimipisteen asennuksista, koko Suomen asbestipesuista ja lisäksi työtehtäviini kuuluu ”Erinomainen työpaikka” – nimen alla kulkeva painopistealue, jota viikon mittaan myöskin pohdiskellaan.

Työviikko käynnistyy normaalisti osaltani sunnuntai-iltana. Käyn maanantain ohjelman läpi sekä silmäilen tulevaa viikkoa. Tämä viikko lähtee mieluisalla tavalla käyntiin, kun ohjelmassa on lippujen varaus marraskuiseen NHL-otteluun Winnipeg – Florida, Laine vastaan Barkov. Tuleva viikko tulee pitämään sisällään kattopinnoituskauden valmistelua, erilaisia tapaamisia, palaveria sekä todennäköisesti myös yllättävien asioiden hoitamista. Niitä kun yleensä tupsahtaa omien suunnitelmien ulkopuolelta. Uskomatonta mutta totta, meilläkään ei aina kaikki mene niinkuin etukäteen suunnittelee.

 

Maanantai, kello 09:00. NHL-pelin lippupalvelu on auki ja liput menossa varaukseen. Noh, kolmen eri varausyrityksen ja puolen tunnin taistelun jälkeen tilanne on hyväksyttävä. Liput ovat muiden taskuissa ja pettymys on käsinkosketeltava. Tulevan kesän asennuskilpailuihin on keksittävä nyt uutta palkintoa. Olisihan se ollut hienoa nähdä Suomen jääkiekon tulevaisuus Hartwallin jäällä liukumassa. Tällä kertaa lippupalvelun tekniikka petti ja peli nautiskellaan sohvan pohjalta.

Sitten työtehtävien pariin. Ensimmäiseksi sähköpostin tsekkaus. Saapuneet-lokeroon on viikonlopun aikana tupsahtanut muutama mainos, kaksi työhakemusta ja jokunen yhteydenotto asiakkaalta. Tapanani on, että hyvän työhakemuksen tultua kiitän hakemuksesta ja ilmoitan, että palaan asiaan kun haastattelupäivän ajankohta on varmistunut. Kokemus on sen tosiaakin osoittanut, että vastaanotamme verrattain erinäköisiä hakemuksia. Toinen lähettää viimeistellyn CV:nsä avoimen hakemustekstin saattelemana ja toinen taas tyytyy muutamaan sähköpostiviestin riviin. Jälkimmäiseksi mainituilla on hyvin hankala tehdä vaikutusta hakemuksen käsittelijään.

Asiakkaille taas vastaan luonnollisesti mahdollisimman pian, kun tarvittavat asiat on saatu selvitettyä vastauksen laatimiseksi. Asiakastyytyväisyyteen tuppaa isosti vaikuttamaan helppous saada meidät kiinni sekä vastausaika palautteeseen tai kysymyksiin. Suomeksi tämä tarkoittaa sujuvaa asiakaspalvelua. Sen merkitystä ei tänä päivänä voi sivuuttaa millimetriäkään. Ainoastaan työn lopputulos ei takaa korkeaa asiakastyytyväisyyttä, vaan yrityksen on palveltava asiakkaan tarpeita koko palveluketjun ajan ensiluokkaisesti.

Maanantaiaamupäivän ohjelmaan kuului myös lounaspalaveri AS-Timantin kanssa, joka tulee hoitamaan tulevalla kattopinnoitussesongilla ensiluokkaisesti mineriittikattojen pesut eli niinsanotun asbestityön. Palaverin sisältönä pesukärryjen huoltaminen, suojausmenetelmät ja materiaalit, aikataulun suunnittelua sekä työmaakuittausten toteuttaminen. Viimekesänä prosessista saatiin arvokasta oppia ja jälleen kerran olemme viisaampia kuin koskaan aiemmin.

Iltapäivän aikana järjesteltiinkin sitten seuraavan päivän muuttopuuhia, kun ohjelmassa on Heinolan myyntipisteen tyhjennys. Asennus ja myynti toimivat uusien standardien mukaan samoissa tiloissa, joten laatikon kantoa on tiedossa muutamilla toimipaikoilla. Iltapäivän aikana kävimme myös uuden kaupantarkastajan kanssa läpi asioita, joita myyntiedustajan tulee syöttää toiminnanohjausjärjestelmään, jotta palveluketjun seuraavat tekijät saavat tarvitsemansa tiedon ja jälleen kerran asiakasta palvellaan mahdollisimman sujuvasti ilman kommelluksia.

Maanantaipäivä päättyi tälläkertaa hiukan etukäteen fysioterapia-ajan painaessa päälle. Täällä työskennellessä ei ole muuten lääkäriajat ja muut virka-aikaan tapahtuvat henkilökohtaiset asioinnit olleet ongelmia. Asiat järjestellään ja työt tehdään sillä tavoin ennen tai jälkeen sovitun menon että henkilökohtaisen asian voi pakon edessä hoitaa myös työpäivän aikana.

Viikko polkaistu käyntiin!

Back to top