RestaKodin yhteistyöpäivät 24.4.2019 - RestaKoti

RestaKodin yhteistyöpäivät 24.4.2019

Kronologinen kertomus RestaKodin yhteistyöpäivistä keskiviikkona 24.4.2019 BMI Ormaxin tiloissa Espoossa. Tapahtumat ovat realistiset ainakin kirjoittajan mielestä.

Klo 4:15 Ylösnousemus. Puhelimen herätys pärähtää päälle. Tuo ilkikurinen ääni saa ajattelemaan, josko painaisin torkutusta ja jatkaisin vielä unimaailman seikkailuja edes hetken ajan, mutta ei. On noustava ylös ja aloitettava aamutoimet. Päivän agenda on osaltani hieman epäselvä, tapahtuma pitää ikuistaa, mutta tarvitaanko stillkuvien lisäksi myös liikkuvaa kuvaa? Nappaan kuitenkin matkaan koko kuvausreppuni sisältöineen, parempi lyödä niin sanotusti överiksi ja varustautua kaikkeen mahdolliseen. Aamupalaksi huitaisen rukiisen leivänkannikkan ja c-vitamiinit naamariin, puuro ei oikein tähän aikaan uppoa.

Klo 5:10 Maantieratsu. Olen saanut itseni kammettua ulos ja ahtaudun mustaan maantieratsuuni. Auringon orastaessa horisontista auton mittari näyttää lämpötilaksi +3 celsiusastetta. Annan puhaltimien pohottaa viileää ilmaa, jotta pysyn matkan aikana virkeänä. Suunnannäyttäjäni jutustelee matkan aikana ja kehottaa kääntymään ties mistä, päätän luottaa ohjeisiin, aivot eivät ole vielä hereillä. Matkustusajaksi ajoseurani arvelee reilua kolme tuntia Jyväskylästä Espooseen – hyvä, ehdin pitää kahvitauon matkan varrella vaikken kahvia juokaan.

Klo 8:40 Ruutulippu. Olet saapunut perille kohteeseen, tokaisee matkakumppanini. Kiitos, olen, vaikkei karttasi aivan ajan tasalla olekaan. Kuinka hienoa olisikaan, jos menopelini olisi kuin nuoruuden sankarini Ritari Ässän KITT-auto. ”Käänny heti takaisin, kun se on mahdollista” -komentojen sijaan voisi kysellä KITT:in mielipidettä laitetaanko liekinheittimet päälle vai käytetäänkö heittoistuinta. Nyt kuitenkin heittäydyn istuimesta manuaalisesti ja marssin BMI Ormaxin koulutustilaa kohti.

Klo 9:00 Startti. Yhteistyötilaisuuden aikatauluja on hieman muokattu päällekkäisyyksien takia. Meidän väki on saapunut paikalle odottamaan päivän starttia ja tupa on niin sanotusti ääriään myöten täynnä. Koulutuspäivä on valmiina alkamaan ja ”lavan” sekä yleisön ottaa haltuun Mika D. Rubanovitsch aiheenaan monikanavainen myynti.

Klo 10:45 Toinen erä. Ruban energinen esitys on pyyhkäissyt viimeisetkin unihiekat silmistä ja avartanut nykyaikaista modernia myyntiä laajalla kaavalla. Wau, tästähän tarttui energiaa muihinkin! Kiukaille asettuu seuraavaksi vuoroon RestaKodin operatiivinen johtaja Tero Ruusu. Tero käy esityksessään läpi strategisia näkökulmia sekä yrityksemme arvoja, missiota ja visiota. Asiaa tulee kuin tykin suusta tai ehkä Teron tapauksessa voisi tykin sijaan puhua jopa konekivääristä. Aihe on erittäin tärkeä, koska jokaisen työntekijän tulee sisäistää yrityksen arvomaailma ja tavoitteet myös omaan päivittäiseen toimintaansa.

Klo 11:15 Kolmas erä. Seuraavana koulutuksessa on vuorossa viestinnän ammattilainen, Terttu Sopanen Brunnen Communicationsilta, joka käsittelee luennossaan viestintää ja markkinointia sekä RestaKodin ja Brunnenin yhteistyötä. Esitys on ajankohtainen ja tukee yrityksemme toimintaa monella tavalla niin sisäisesti kuin ulkoisesti. Tästä jäi monelle käteen hyviä työkaluja omaan viestintään.

Klo 11:45 Jatkoaika. Kolme koulutusluentoa takana ja melkoinen määrä asiaa sisäistettävänä, tähän väliin on hyvä suunnata kohti ruokailua ja pientä hengähdystaukoa. Kameran kenno on käynyt kuumana kuvasateessa. Ruokalan linjasto näkkäreineen tuo mieleen kouluajat. Tästä kupu täyteen ja kohti seuraavaa luentoa.

Klo 12:15 Pellin pärinää. Suunta jatkuu kohti koulutustilaa. Vuorossa on tiukka paketti tuotekoulutusta. Ensimmäisenä vuoroon astelee PPT Duren Mikko Mensonen, joka pitää tuotekoulutuksen PPT Duren peltikattopinnoitteista, jota meillä käytetään, yllätys, yllätys, peltikattojen pinnoittamiseen. Salolainen PPT Dure on muuten täysin kotimainen pinnoite, joka on tarkoitettu ainoastaan ammattikäyttöön. Olen ollut siis hereillä luennon ajan ja keskittynyt muuhunkin kuin kuvaamiseen.

Klo 13:15 Tiiltä tiilen perään. Pellistä päästään suoraan tiilien maailmaan ja BMI Ormaxin tuotteisiin. Kouluttajina toimivat BMI Ormaxin tuotepäällikkö Birgitta Pollari ja myyntipäällikkö Mikko Kuoppa. Suomessa tehdyistä tiilikatoista noin 90 % on Ormaxin valmistamista tiilistä tehtyjä ja Ormax Pro 2.0 -tiilikattopinnoite on ainoa BMI Ormaxin hyväksymä pinnoite, joka säilyttää BMI Ormaxin valmistamien tiilikattojen alkuperäisen takuun. BMI Ormax kuuluu myös suureen ja arvostettuun kansainväliseen BMI Groupiin. Ormaxin väki järjesti pienen yllätyksen kisialun muodossa, joka laittaa koko porukan likoon. No, mikä se sellainen on? Kurkkaa videolta niin saat ehkä jonkinlaisen selvyyden.

Tähän väliin on myös hyvä muistuttaa, että jos kattosi (pelti- tai tiilikatto) kaipaa huoltoa niin varaa maksuton vesikaton tarkastuskäynti.

Klo 15:15 Vieläkö? Kahvitauko on pidettynä ja koulutus jatkuu, kyllä se jatkuu ja jatkuu vähän niin kuin Duracell-pupu jatkaa mainoksissa matkaansa. Tällä kertaa vuorossa on kuitenkin yksi asiantuntijamyynnin tärkeimpiä puolia, nimittäin kuntokartoitus. Kuntokartoituskoulutuksen vetää Jani Tuppurainen, joka toimii projektijohtajana RestaKodilla ja vetää taloyhtiöpuolta kokonaisuudessaan. Jani on toiminut aiemmin asennuksen vetäjänä RestaKodilla useamman vuoden ajan, joten kokemusta ei varmasti puutu. Kuntokartoituksella selvitetään katon kunto ja tarve huollolle. Kuntokartoituksessa käydään monta eri vaihetta läpi, joiden perusteella kohteesta saadaan tarvittavat tiedot mahdolliselle huollolle ja sen toteutukselle. Huolellinen kartoitus on tärkeää, koska kaikki huoltotarvetta vaativat katot eivät välttämättä sovellu katon pesua tai pinnoitusta varten esimerkiksi puutteellisesta aluskatteesta johtuen.

Klo 15:45 Päivä lukkoon? Päivän anti niputetaan kasaan yhteenvedolla. Yhteenvedon lisäksi meillä on tapana palkita hyvistä suorituksista. Tällä kertaa halusimme muistaa Kevätmessujen onnistujia sekä ensimmäisen kvartaalin menestyneintä tiimiä. Onnea Seinäjoen tiimille! Kello lyö neljä, on aika päättää informaation täyteinen ja monipuolinen koulutuspäivä. Tämä tarkoittaa sitä, että allekirjoittanut hyppää alkeellisen KITT:insä kyytiin ja suuntaa nokan kohti Jyväskylää. Jo monotoniseksi muodostunut matkakumppanini ilmoittaa tuttuun tyyliin matka-ajaksi Jyväskylään reilu kolme tuntia ja käänny seuraavasta risteyksestä oikealle. Matkan tukkeena tosin on Kehä I:sen neljän ruuhka, josta jouduttuani matka jatkuu jouhevasti. Omalta osaltani illan aktiviteettina on Jyväskylään päästyäni harrasteporukkamme kauden viimeinen virallinen vakiovuoro, joten hikoilu jatkuu vielä kaukalossa klo 22 saakka.

Vaikka päivä on pitkä, on se myös erittäin antoisa näin markkinoinnin näkökulmasta katsottuna. Meillä on mahtava porukka kasassa RestaKodilla!

HALUATKO MUKAAN? Käy katsomassa avoimet työpaikat osoitteessa: www.restakodille.fi

P.S. tein muuten kiekkovuorollamme pitkästä aikaa maalin tai itseasiassa kaksi, yksi omiin ja yksi vastustajan päähän 🙂

Yhteistyöterveisin,

Juho Laurio
Markkinointipäällikkö
RestaKoti Oy

 

Back to top