Katon maalaus, Katon pinnoitus Helsinki, Tampere, Kouvola, Oulu, Pori

RestaKodin kattopinnoitus

Kattopinnoitus on kustannuksiltaan huomattavasti kattoremonttia edullisempi vaihtoehto

Ympäristön rasitukset pitävät kattopintoja poikkeuksellisen kovilla. Vesisade, ilmasta tiivistyvä kosteus ja lumen sulamisvesi kastelevat kattopintoja. Yhdessä ilman epäpuhtauksien kanssa kosteus aiheuttaa korroosiota peltikatteissa sekä rapautumista ja mikrobien kasvua tiili- ja mineriittikatoissa. Tämän takia katon pesu ja pinnoitus on ehdottoman tärkeää hoitaa hyvissä ajoin kuntoon.

Kattohuollon yhteydessä vaihdamme rikkoutuneet tiilet ehjiin, näin varmistamme katon toimivuuden. Riittävän aikaisin tehty kattopinnoitus takaa parhaan mahdollisen lopputuloksen.

Toimimme yhteistyössä alan johtavien tuotevalmistajien kanssa. Käytössämme ovat tarkoin valitut pinnoitteet ja työskentelytavat.

Miksi katon pinnoitus kannattaa?

  1. Katon toimintakyky palautuu uutta vastaavalle tasolle
  2. Katon ilme on uudenveroinen
  3. Kustannustehokas ratkaisu
  4. Pinnoitettu katto on kosteutta ja vettä hylkivä
  5. Katteen rapautuminen hidastuu/pysähtyy
  6. Pinnoitettu katto on huoltovapaampi
  7. Pinnoitettu katto pitää kasvuston loitolla
  8. Pinnoitus lisää katon käyttöikää jopa 20 vuotta
  9. Toimiva kate suojaa katon muita rakenteita

Tiilikaton pinnoitus (maalaus) ja suoja-ainekäsittely

Katolla oleva kasvusto rasittaa kattoa ja lyhentää sen elinkaarta

Vuosien saatossa lumi- ja jäämassojen, vesisateiden sekä pakkasten kuluttaessa tiilikattoa, katteen pinta rapautuu ja avaa huokoisen kasvualustan sammaleelle, jäkälälle ja muulle kasvustolle.

Kun sammal ja jäkälä pääsevät kasvattamaan juuristonsa tiilen sisään, mahdollistaa se myös veden ja kosteuden imeytymisen. Ympäri vuoden kosteana oleva tiili rasittaa kattoa. Myös tiilikatolla oleva kasvusto aiheuttaa rapautumista. Kun katto pidetään pinnoitettuna, puhtaana sekä vettä ja kosteutta hylkivänä, pidentää se tiilikatteen elinkaarta merkittävästi (noin 15-20 vuotta).

Suoja-ainekäsittelystä syntyvä läpinäkyvä ja väritön kerros on myös tehokkaasti vettä ja kosteutta hylkivä. Suoja-/kyllästeaine antaa tiilikatolle pitkävaikutteisen suojan sään rasituksia ja kasvustoa vastaan.

Peltikaton pinnoitus (maalaus)

Peltikaton huoltomaalaus tulisi tehdä noin 10 vuoden välein!

Katto on se osa taloa joka joutuu ehdottomasti suurimpaan rasitukseen Suomen vaihtelevassa imastossa. Kesällä aurinko paahtaa peltikaton polttavan kuumaksi, jonka jälkeen syksyn sateet piiskaavat kattoa ja talven lumimassat kasaantuvat koettelemaan rakenteita.

Lämpötilan noustessa ja laskiessa myös kattopelti elää sen mukana laajentuen lämpimässä ja supistuen kylmässä. Peltikatto on myös altis korroosiovaurioille. Näiden vuoksi on ehdottoman tärkeää, että katolla on ehjä ja alustan mukana elävä maalipinta.

Jotta maalipinta pysyisi ehjänä, pitää se huoltomaalata tasaisin väliajoin. Suositeltu huoltomaalausväli on noin 10 vuotta, kohteesta riippuen.

Back to top