Päivä alue-edustajan matkassa - RestaKoti

Päivä alue-edustajan matkassa

Morjens! Mun nimi on Lassi Inkeroinen ja oon osa Lahden myyntitiimiä.  Aloitin myyntihommat RestaKodilla vuoden alussa ja rakastuin välittömästi tähän työhön ja työporukkaan. Työ on monipuolista, hauskaa ja palkitsevaa, joskin pitkiä ja rankkoja päiviä mahtuu myös mukaan, mutta missäpä työssä niitä ei olisi. Alue-edustajan työ koostuu asiakkaiden remontointitarpeiden arvioinneista ja heille siihen parhaan ratkaisun tarjoamisesta. Osa asiakaskäynneistä tulee myyjälle valmiina asiakashankkijoidemme kautta. Asiakashankkijamme kontaktoivat asiakkaan puhelimitse ja varaavat ajan alue-edustajan arviointikäynnille. Loput asiakkaista on löydettävä itse ja se hoituu sillä, että laittaa auton parkkiin ja lähtee oville kolkuttamaan. Tässä lyhyt kooste siitä millainen on alue-edustajan päivä RestaKodilla.

 

Onnistuneen työpäivän edellytys on tarkka suunnittelu, joten seuraava työpäivä alkaa jo edellisenä iltana vilkaisemalla kalenteriin ja katsomalla tulevan päivän suunnitelmat läpi. Viikko lähtee käyntiin aamupalaverilla Vinssikadulla, Lahdessa. Auringonpaisteessa on mukava saapua hallille ja, kun kahvitkin on valmiiksi keitettynä niin on hyvä hetki käydä läpi viikonlopun kuulumiset asentajien ja myyjäkollegan kanssa. Tämän kertaisessa palaverissa sovittiin yhteisiä pelisääntöjä tulevan kesän osalta koskien varastosaldoja, asennuskalentereita, viikkopalavereita jne. Se mikä tekee Lahden tiimistä niin mukavan on se, että yksikään palaveri ei ole tylsä ja kankea vaan huumori kukkii ja silti asiat saadaan sovittua ajallaan.

Rakennusmestari Mikko Willberg suosittelee RestaKodin kattopinnoitusta.

Kun palaveri on ohi, on aika suunnata ensimmäiselle asiakkaalle. Päivä lähteekin mukavalla tavalla käyntiin sillä tiedossa on sopimuksen allekirjoitus edellisellä viikolla sovittuun kauppaan. Nokka kohti Hollolaa ja rakennusmestari Mikko Willbergiä. Jälleen yksi tyytyväinen asiakas saa oman tiilikattonsa kuntoon kesän aikana.  Kaupanteon jälkeen on vuorossa vielä kohdekuvien nappaaminen asentajille, jotta asennus osaa varustautua oikein työvälinein pinnoitusta varten. Tästä katosta tulee todella hieno, kun se saa ylleen markkinoiden parhaan pinnoitteen Ormax Pro:n ja upean mustan värin. Katon kunto kannattaakin tarkastaa tai tarkistuttaa aika ajoin, jotta on selvillä katon kokonaiskuvasta ja mahdollisista huoltotoimenpiteistä. Katto, kun kuitenkin on yksi tärkeimmistä kiinteistön rakenteista.

Hollolan asiakastapaamisen jälkeen matka jatkuu kohti Lappeenrantaan ja onneksi ohikulkumatkalla kerkeää poikkeamaan Nastolassa, sopimassa loppuviikolle tarkastuskäyntejä. Lounastauon jälkeen on siis aika hypätä taas rattiin ja suunnata auto Lappeenrantaan ja seuraavan asiakkaan luokse. Kyseessä on paritalo, jonka suojana on vanha konesaumattu peltikatto. Ei muuta kuin molempien talojen isännät mukaan katolle ihmettelemään miltä se katon maalipinta näyttää. Samalla siinä on hyvä hetki vaihtaa pari sanaa ja tutustua asiakkaisiin – tietenkin katolla. Mitat talteen ja alas. Asiakkaan pöydässä ilmenee, että he ovat saaneet jo muutaman tarjouksen ja vielä yksi tarjous on tulossa. Ei siis auta kuin ottaa myyntipuheet käyttöön ja, kun kahvitkin tarjotaan ei voi taas kuin ihmetellä miten mukavaa työtä sitä tekee.  Tarjous asiakkaille ja kädenpuristukset. Seuraava asiakas odottaa Ruokolahdella.

 

Auton ratissa tulee kuukaudessa istuttua noin 2000 km. Tänäänkin jo useampi sata. Mutta mikäs siinä on ajellessa, kun aurinko paistaa ja työt sujuu. Tällä kertaa ajaminen palkittiin asiakkaan toimesta – kaupalla. On aika laittaa päivä pakettiin ja suunnata kohti illan sählyvuoroa. Kaksi allekirjoitettua sopimusta, yksi tarjous ja kaksi uutta asiakasta loppuviikolle. Voisi sanoa, että melkoisen hyvä työpäivä.


Kotimatkalla on vielä hyvä käydä päivä läpi puhelimitse oman esimiehen kanssa. Kannustava ilmapiiri on ehdottomasti yksi RestaKodilla työskentelyn parhaita puolia.  Työkavereilta saa positiivista palautetta ja tsempit seuraavaan päivään. Kotiin pääsyn jälkeen vilkaisu taas seuraavan päivän kalenteriin ja kohti uusia haasteita huomenna! Tällaista on alue-edustajan arki RestaKodilla, voin suositella kaikille!

Back to top