Ormax -asiantuntijakoulutus Frankfurtissa

Maalis- ja huhtikuun taitteessa RestaKodin 10 parasta myyjää pääsi Ormaxin järjestämälle asiantuntijakoulutusmatkalle Braas Monier Building Groupin tehtaille Frankfurtiin, Saksaan. Asiantuntijakoulutus keskittyi Ormaxin kanssa yhteistyössä kehittämäämme Ormax Pro -tiilikattopinnoitteeseen.

Braas Monier -konserni

Braas Monier Building Group -konserni on maailman johtava katemateriaalien, kattotarvikkeiden ja savupiippujen valmistaja. Braas Monier toimii 36 eri maassa, joissa sillä on yhteensä 121 tuotantoyksikköä.  Vuonna 2016 konsernin liikevaihto oli 1 235,8 miljoonaa euroa ja Braas Monier työllisti tuolloin 7922 työntekijää.

Tehtaassa pääsimme tutustumaan Ormaxin kanssa yhteistyössä suunnittelemamme Ormax Pro -kattopinnoitteemme tuotantoon ja sen eri tuotantovaiheisiin ja testiolosuhteisiin. Braas Monierin tehtailla olevat testilaboratoriot ovat huippuluokkaa ja työntekijät ovat todellisia kattotiilispesialisteja ja oman alansa ammattilaisia.

Frankfurtin kaupunkikierros

Iltaohjelmistoihin kuuluivat ruokailut ja ensimmäisen illan ruokailut suoritettiin Zum Storch Am Dom -ravintolassa. Ravintola itsessään oli varsin saksalainen sekä sisustukseltaan että tunnelmaltaan. Seinälle naulatut sarvet yhdessä henkilökunnan asustuksen kanssa loivat mielikuvan vanhasta metsästysmajasta. Ensisilmäyksestä huolimatta ruoka oli varsin maittavaa ja jokainen sai varmasti mahansa täyteen, kun täältä poistuimme. Myös seuraavan illan fiinimpi ravintola Zarges tarjosi parastaan aivan huikean Main Tower vierailun jälkeen, josta pääsimme ihastelemaan Frankfurtia 200 metrin korkeudesta!

Matkaan sisältyi tietenkin myös vapaa-aikaa, jota kukin kulutti parhaaksi näkemällään tavalla. Frankfurt tarjosi nähtävyyksiä laidasta laitaan ja keskustan ostoskeskukset olivat hieman eri luokkaa kuin Suomessa.

Asiantuntijaluennot Braas Monierilla

Perjantaiaamu starttasi aivan mahtavan aamiaisen merkeissä hotellillamme Alexander Am Zoo:ssa ja suuntasimme bussin kohti Braas Monierin tehtaita. Tehtaan tiukan turvakontrollin myötä kuvaaminen oli rajoitettua, joten tehtaalta ei tallentunut paljoa kuvamateriaalia kameralle.

Braas Monierilla on käytössään maailman edistyksellisemmät tuotetestaukset. Ormax Pro -tiilikattopinnoitteen ylivertaisuus johtuu tarkoin valituista raaka-aineista, optimoiduista resepteistä sekä edistyksellisestä maalituotannosta ja laadunvalvonnasta. Esimerkiksi normaalisti pinnoitteiden normaali pakkastestaus on 25 jäädytyssykliä + vedenläpäisevyys- ja murtoluujuskokeet. Ormax Pro:n testauskriteerit ovat paljon suuremmat, joista pakkastestissä toteutetaan 400 sykliä. Lisäksi Braas Monierilla on vuosikymmenten kokemus pinnoitettujen kattotiilien valmistuksesta.

Ormax Pro -maalituotanto pitää sisällään tarkan raaka-aineiden tutkimuksen ja seurannan, optimoidun resepturiikan, tuotantovaiheet ja -laitteiston, välivaiheiden ja lopputuotteen valvonnan jokaiselle tuotantoerälle, kuiva-ainespitoisuuden, viskositeetin ja värisävyn valvonnan jokaiselle tuotantoerälle. Lisäksi Ormax Pro sisältää huomattavasti vähemmän vettä kuin kilpailijoiden tuotteet ja kuiva-ainepitoisuus on korkeampi, jonka seurauksena sama määrä Ormax Pro:ta verrattuna kilpaileviin tuotteisiin takaa paksumman ja tasaisemman pinnan.

Aamupalaveri ja yhteistyön läpikäymistä

Lauantaiaamuna uni maittoi monelle ja aamupalaveri käytiin vajaalla miehityksellä, koulutuksen verottaessa osaa joukosta. Yhteistyö Ormaxin kanssa jatkuu ja Ormax Pro:n tuotekehitystä viedään koko ajan eteenpäin. Reissua voisi kuvailla sanalla wunderbar! Kaiken kaikkiaan aivan mahtava kokemus!

LUE LISÄÄ ORMAX PRO:STA!

 

 

Back to top