Myyntimiehen tarinanurkka osa 1 -Tästä se lähtee! - RestaKoti

Myyntimiehen tarinanurkka osa 1 -Tästä se lähtee!

Buenos tardes compadres! Oletko kenties päivittäiseen tapaasi alakerran vaatekomerossa piilossa nalkuttavalta vaim… puolisolta? Vai istutko helpotuksen lähteen päällä, lukuisien veristen epäonnistumisien jälkeen, viimein junttaamassa ulos toissaviikkoista kalkkuna-ateriaasi? Tai oletko pysähtynyt miettimään, söisitkö iltapalaksi näkkileipää kaviaarilla vai tryffeileitä hunajakastikkeella sekä tunnet kaipaavasi vähän miettimistaukoa tästä dilemmasta? Tai oletko muuten vain tylsistynyt ja pohtimassa eksistentiaalisia kysymyksiä, kuten sitä, miten saisit muutaman minuutin kulutettua tuosta tylsästä elämäntilanteesta? Mikäli vastasit yhteenkään yllä olevaan kysymykseen kyllä, olet tullut oikeaan paikkaan.

On siis aika polkaista käyntiin RestaKodin kesäblogi 2019, ja blogikynän takana istuu viime kesän tapaan allekirjoittanut, Juuso Tauriainen. Mikäli nostalgiahuuma vaivaa, tai tunnet palavaa halua kokea viime kesän helteet uudelleen, blogit löydät tämän paikan aiemmilta sivuilta. Ohessa myös hieman tunnelmakuvia MÄNNÄ kesästä, niin kuin Savossa on tapana sanoa. Tuttuun tapaan toimenkuvanani on esitellä RestaKotia sekä ennen kaikkea omaa toimenkuvaani ja siihen liittyviä tehtäviä yrityksessä. Viime vuodesta poiketen tulevaan kesään lähdetään sillä erolla, että vaihdan käsirasvan hiusgeeliin, työhousut farkkuihin, asentajien Citröeenin eläkepäiviään hätyyttelevään Fordiini ja lähden kokeilemaan siipiäni alue-edustajan saappaissa. Tarkoituksenani ei ole tappaa lukijaa tylsyyteen tai muuten järkyttää hänen mielenterveyttään poliitikkomaisella jorinalla, joten pyrin kirjoittamaan asioista hieman pilke silmäkulmassa.

Itse asiaan. Myyntihomma ei ennestään ole minulle kovin tuttua, mitä nyt kerran ostin motskarin kuudellasadalla ja myin kolmella. Myynti on kuitenkin alana ollut aina kiehtova ja mielenkiintoinen sekä sitä on aina tehnyt mieli kokeilla. Nyt kun tilanne avautui, tartuinkin siihen kaksin käsin kuin mummo rollaattoriin. Myös liiketalouden opintoni edistyvät samalla, koska myyntityön yhteydessä tulee valmiiksi myös opintoihin vaadittava ammattiharjoittelu.

Näin ennen töiden alkua fiilis on hyvä, sillä RestaKodilla saa hyvän koulutuksen myyntihommaan. Urakkani alkaakin koulutuspäivillä, sekä Oulun myyntipäällikön iso H:n, Harri Paasovaaran mukana kulkemalla ja käytännön opetuksella. Mikäli muuten luulet viikinkien jo kuolleen sukupuuttoon, suosittelen tsekkaamaan Harrin profiilikuvan. En ole asiasta kysynyt, mutta ainakin etäinen sukulaissuhde voisi Haraldin kanssa olla kyseessä. Myös kokemukseni asentajana on antanut paljon hyödyllistä käytännön tietotaitoa, joka varmasti auttaa eteenpäin myyntihomman opettelussa. Kun tietää asennushommien kulun omasta kokemuksesta, ei asiakkaalle tarvitse maalata siirappista, ruusun terälehdillä höystettyä haaveunelmaa vaan voi kertoa käytännön asioita.

Kaiken kaikkiaan lähden innolla kohti tulevaa kesää ja uusia haasteita. Tavoitteenani on oppia myyntityön perusteet ja käyttämään niitä. Asiaan liittyvät koulutuspäivät ovat vielä edessä, ja jonkin verran ajatuksia on kertynyt myös tradenomin opinnoista. Lähtökohdat ovat siis hyvät, mutta on silti hyvä pitää mielessä vanha kultainen elämänohje: Vaikka uskot itseesi, voit silti olla ihan paska. Totta kai märkä unelma on myös taloudellisella puolella: vaihtaa 15 vuotta vanha Fordi loppuvuodesta johonkin hieman tuoreempaan kulkineeseen ilman, että rekisteriotteessa lukee omistajan kohdalla Santander. Myyntihomman opettelu vie varmasti aikansa, mutta mahdollisen heikommankin taloudellisen jakson kestää, sillä kaltaisellani juipilla ei ostettavaa paljon Nipsuviskin (muumilimsan), makaronin ja haaveiden sekä unelmien lisäksi ole.

Tässä siis alimmaiset ajatukset siitä, mistä lähtökohdista hommaan lähdetään. Jatkossa kirjoittelen noin. 2-3 viikon välein. Tavoitteenani on kirjoittaa kaunistelematonta totuutta siitä, mitä myyntiä opetteleva noviisi voi huipulle tähyävän uransa alussa kohdata. Tästä homma jatkuu siis koulutusvaiheeseen, josta lisää tuonnempana. Pysyhän kanavalla, vietetään unohtumaton kesä yhdessä!

(P.S. jos vastasit blogin ensimmäiseen kysymykseen kyllä, voit tulla jo pois komerosta. On se jo leppynyt)

– Juuso Tauriainen

Back to top